Начало Други Първи официални снимки на автомобила на Лексус за 24-те часа на Нюрбургринг

Първи официални снимки на автомобила на Лексус за 24-те часа на Нюрбургринг

136
0

След първото участие на Лексус на състезанието за издържливост на Нюрбургринг през 2008-ма, сега целта на инженерите на компанията е да получат реални технически данни от автомобила, които да се използват при серийното му производство. Toyota Motor Corporation също така възнамерява да използва състезанието и като възможност да развие човешките си ресурси, като наеме млади механици за поддържащ персонал.

Автомобилът, който ще участва в надпреварата, прототипът LF-A, е в процес на разработка с перспектива за серийно производство. За състезанието той е оборудван със специални компоненти (клетка против преобръщане в купето, специален резервоар и т.н.), а също така със спойлер и други аеродинамични подобрения. За настоящото състезание инженерният екип е подобрил динамичните характеристики на автомобила чрез допълнителни фини настройки, но техническите спецификации на двигателя, трансмисията и шасито остават в голяма степен непроменени.

Въпреки, че точните данни за двигателя не са известни, се знае, че той е V-образен, с 10 цилиндъра и работен обем от 4800 кубически сантиметра, а мощността му ще е над 500 к.с.

Пилотите, които ще карат двата автомобила за тима на Газу Рейсинг, ще бъдат немците Армин Хане, Андре Лотерер и Йохен Крумбах и японците Акира Лида и Хирому Нарусе.

24-часовото състезание на Нюрбургринг ще се проведе от 21-ви до 24-ти май.